VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

Home » Vergaderingen en Bedrijfsuitjes

Vergaderingen en Bedrijfsuitjes

Boven de koeienstal is een prachtig ingerichte skybox. Er is ruimte voor ongeveer 30 personen. Vanuit de skybox kan iedereen de stal inzien en bekijken hoe de koeien bezig zijn. Zelfs kan je van bovenaf zien hoe de koeien gemolken worden.

Het is ook mogelijk om zelf koeien te melken.
Natuurlijk onder de deskundige leiding van boer Aalt. In de zomer gaan we eerst met z’n allen de koeien ophalen uit de wei om ze daarna te gaan melken. In de winter staan ze op stal.
We wonen in een unieke omgeving. Namelijk het landgoed Gerven. De natuur is nog ongerept. Het landschap wordt afgewisseld door bossen, heidevelden en weilanden. De eigenaren van het landgoed hebben de keuze gemaakt om hier de natuur de natuur te laten, in combinatie met het boerenleven. Het resultaat is verbluffend.

Het is hier een zeer uniek gebied waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.
Met rondleidingen door zijn weilanden wil Aalt laten zien hoe boer en natuur hier samengaan. We hebben 20 hectare grasland in natuurbeheer. Dat betekend dat er hier geen kunstmest meer gestrooid wordt. Alle grassen en kruiden die vroeger zo gewoon waren in een weiland zijn weer teruggekomen. Ook is er weer een kikkerpoel gegraven. Binnen een half jaar waren de kikkers in de poel niet meer te tellen. We genieten bij mooi weer van een prachtig kwaakconcert.

Ook is het mogelijk om per huifkar door het landgoed te rijden
Onder leiding van Aalt kunnen we ook een wandeling maken door de opengestelde gebieden, Kortom er is genoeg te doen om een hele dag er helemaal tussen uit te zijn. Mocht u belangstelling hebben om bij ons te vergaderen in combinatie met een wandeling, meemelken, of u wilt een dagje uit met het bedrijf. Wij maken graag een offerte.

Contact