VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

VELDHOEF

Aandacht voor mens, dier en natuur

Home » Nieuws

Nieuwsbrief 2017- 2018

Beste hondenvrienden,

Graag willen we u als trouwe klant van ons hondenvakantieverblijf op de hoogte houden van de ontwikkelingen van ons pension.

Veranderingen in het bedrijf

Om het voor uw hond nog aangenamer en veiliger te maken hebben we besloten om een en ander aan te passen in ons bedrijf.  Afgelopen jaar hadden we dit aan veel klanten al mondeling uitgelegd maar nu hebben we dit ook schriftelijk uitgewerkt. In deze nieuwsbrief kan u er alles over lezen.

Website

Binnenkort (eind januari 2018) krijgen we een compleet vernieuwde website. Op dit moment is de verouderde website nog beschikbaar maar niet alle informatie is nog van toepassing binnen ons bedrijf.

www.veldhoef.nl

Gastenformulier

Het gastenformulier staat tegenwoordig op de website. Deze kan thuis ingevuld en uitgeprint worden en meegenomen naar ons hondenvakantieverblijf.  Binnenkort kan het gastenformulier thuis worden ingevuld en via de mail worden verstuurd.

WINNAAR Business event gemeente Putten 2016!!

In 2016 zijn Aalt en ik met onze beide bedrijven winnaars geworden van de publieksprijs op het Business event in Putten. Hier zijn wij enorm trots op! Mede dankzij ons personeel en alle andere hulp die wij krijgen hebben wij deze prijs kunnen bemachtigen. Voor ons was het winnen van deze prijs een bijzondere ervaring.

Dibevo:

Sinds november 2016 zijn wij aangesloten bij de branche organisatie Dibevo.

Wat is Dibevo? Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector. Dibevo verenigt (en dat is uniek) de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche. Omdat wij als bedrijf lid zijn geworden van deze organisatie gelden naast onze voorwaarden ook de voorwaarden van Dibevo.

Het is een ontzettende verrijking voor ons pension, naast tips en ideeën word ons de meest actuele kennis toegespeeld, en worden er interessante cursussen aangeboden die wij met veel plezier volgen.

Zo weet ons pension zich steeds meer te specialiseren op gebied van honden.

 

Gewijzigde   openingstijdenM.I.V. 01-01-2018
MorgenMiddag
Maandag t/m Vrijdag10.30 – 11.0016.30 – 17.00
Zaterdag10.30 – 11.00Gesloten
Zondag /feestdagenGeslotenGesloten
  
DagopvangBrengen 07.30 – 9.15 Halen 16.30 – 18.00
Hond zelf in ren of hok doen. Eerste keren onder begeleiding.Hond zelf uit ren of hok halen. Eerste keren onder begeleiding

Sociaal

Om onze mede logees en medewerkers te beschermen richten wij ons tegenwoordig meer op honden die sociaal zijn. Een voorwaarde hiervoor is dat : Uw hond buiten kan spelen met andere honden zonder speciale begeleiding. Ook moet uw hond samen met andere honden binnen kunnen verblijven zonder dat ze elkaar bijten.

Nieuwe logees

Voordat een hond voor het eerst bij ons op vakantie komt vragen we eerst om een keer samen met de baas te komen kennismaken. Dat kan op afspraak van maandag tot en met vrijdag om 11.00 uur in de ochtend.  Na de kennismaking volgt er een  proefdag. Wij kijken of de hond in staat is om bij ons te wennen en of het lukt om met andere honden te spelen. Het is voor de hond ook prettig om te ervaren dat de baas in de namiddag terugkomt om hem/haar weer op te halen. En ook voor de baas is het fijn om te weten dat de proefdag goed is verlopen. Komt uw hond moe maar voldaan thuis dan weet je dat het goed zit. Zo kan de baas met een gerust hart op vakantie gaan

Bepaalde honden rassen worden niet meer toegelaten. Voor meer informatie met betrekking tot de rassen mag u altijd bellen.

Operatie

Een hond die een operatie heeft gehad mag alleen in het pension komen mits de hechtingen eruit zijn en de wonden compleet genezen zijn. “Ontstekingsgevaar’’

Wanneer uw hond een orthopedische operatie heeft gehad mag de hond pas in pension komen wanneer het dier compleet gerevalideerd is.

Ziekte

Wij vragen u om ruim voordat u op vakantie gaat uw hond goed te observeren en eventueel voor dat het dier in pension komt langs de dierenarts te gaan voor eventuele ziektes of ongemakken. Wanneer u vlak voordat u op vakantie gaat naar de dierenarts gaat en een behandeling start is het voor ons moeilijk na te gaan of het dier goede vordering maakt wat gezondheid betreft.

Medicatie

Mocht uw hond medicatie nodig hebben dan vragen wij u om een duidelijke omschrijving mee te brengen over de dosering en de reden van het medicijn.

Diarree

Om besmetting naar alle andere honden te voorkomen kunnen we geen honden ontvangen die last hebben van een besmettelijk diarreevirus.

Stress en oude honden.

Wij streven ernaar om het zo relax mogelijk te maken voor uw hond bij ons in het pension. Dat neemt niet weg dat het in pension brengen van honden stress mee geeft. Honden kunnen hier ziek van worden en voor oudere honden kan dit fataal zijn. U dient hier als eigenaar rekening mee te houden.

Dagopvang:

Dagopvang is bijna altijd mogelijk. Tijdens de reguliere zomervakantie en rondom oud en nieuw is dagopvang helaas niet te realiseren.

Enting en titeren

Uw hond dient volledig geënt te zijn en een extra kennelhoest enting te hebben. Naast enten is het tegenwoordig mogelijk om uw hond via bloedonderzoek te controleren of er voldoende antilichamen in het bloed aanwezig zijn. We noemen dat titeren. Wanneer u door middel van een bloedonderzoek hebt laten contoleren of uw hond voldoende antilichamen in het bloed heeft dan wordt dit bij ons geaccepteerd mits u hiervan een schriftelijk bewijs kan overleggen.  Mocht uw hond niet voldoende geënt zijn of wanneer u geen titer-bewijs heeft, dan wordt uw hond bij ons in pension geweigerd.

Halsbanden.

Afgelopen jaren hebben we te maken gehad met enkele boefjes onder de honden. Enkele honden wisten van andere honden hun halsband af te halen en ook nog op te eten. Dit tot schrik van ons en de baasjes. Vanaf nu mogen de honden geen halsband meer dragen in het vakantieverblijf. Wel dient u uw hond aangelijnd bij ons te brengen, als u in de ren bent en het hek dicht zit mogen de halsband en de riem af en kunt u deze mee naar huis nemen.

Ont-vlooien en ontwormen

Om bij ons een uitbraak van wormen of vlooien te voorkomen vragen wij u voor dat uw hond op vakantie komt de hond te ontwormen en ont-vlooien.

Loopsheid:

Het is voor ons niet meer mogelijk om loopse teven te ontvangen. Wij vinden het risico dat de teef eventueel gedekt wordt te groot.  Volle reuen zijn ook erg onrustig wanneer er een loopse teef in hun nabijheid bivakkeert. De loopsheid kan in overleg met de dierenarts gereguleerd worden. Honden zijn 6 weken na de eerste dag van de loopsheid weer welkom. Mocht uw hond toch loops worden tijdens de logeerperiode dan rekenen wij hier extra kosten voor (Zie prijslijst). Mocht er toch een dekking plaatsvinden dan is het risico voor de eigenaar. Evenals de eventuele medische kosten die eraan verbonden zijn.

Puppy’s:

Wij zijn van mening dat een pup eerst goed gehecht moet zijn aan de nieuwe eigenaar. Daarom ontvangen wij puppy’s pas vanaf een half jaar.

Nationale feestdagen:

Met ingang van 2018 zijn wij alle nationale feestdagen gesloten.

Oud en Nieuw:

Een hond b rengen met oud en nieuw is alleen mogelijk voor 7 of meer dagen. Dit omdat wij mensen die weg willen met kerst en oud en nieuw vaak teleur moeten stellen omdat we 2 dagen volledig  bezet zijn.

 Prijzen m.i.v. Januari             2018
Hond schofthoogteBuiten schoolvakantiesReguliere schoolvakanties, feestdagen en de maanden Juli en Augustus.
Klein  tot 40 cm.€ 11.75€ 13.25
Middel 40 tot 65 cm. Incl. honden op kleine poten en grote eters. (bassets)€ 13.25€ 14.75
Dagopvang.€ 10.00Niet tijdens hoogseizoen.
Proefdag. 10.00Op afspraak.
Begeleiding hond naar dierenarts€ 30.00 
Buiten openingstijden brengen/ halen m.u.v. dagopvang€ 7.50 extraOm de rust te bewaren bij de honden a.u.b. binnen de openingstijden
Hond die onverhoeds loops wordt € 5.00 extra per dag vanaf eerste dag loopsheid 
Hond WassenTussen de 10,- en 17,50Naar gelang de grote en vachtsoort van de hond.
AnnuleringskostenZie voorwaarden Dibevo. 

Contact