• Home
  • Algemene informatie en voorwaarden

Algemene informatie en voorwaarden

Openingstijden

Het is alleen mogelijk om uw hond binnen de openingstijden te brengen en halen. Dit om de concentratie bij de verzorging van uw hond te bevorderen en de rust te waarborgen in het pension.

Tip!

Mocht het door omstandigheden niet lukken om uw hond binnen de openingstijden op te halen dan is het misschien een idee om iemand van de familie ,vrienden of buren te vragen

 

              

Openingstijden logees 

M.I.V. 01-01-2023

 

Morgen

Middag

Maandag t/m Vrijdag

10.30 – 11.00

16.30 – 17.00

Zaterdag

10.30 – 11.00

Gesloten

Zondag / Feestdagen

Gesloten

Gesloten

 

Dagopvang openingstijden

Niet tijdens de schoolvakanties

 

Brengen 07.30 – 9.00

Halen 16.30 – 18.00

Nationale feestdagen

Wij zijn alle nationale feestdagen gesloten.

Jaarwisseling en zomervakantie

Zowel met de jaarwisseling als met de zomervakantie is het alleen mogelijk om uw hond voor een week of langer te brengen.

Website

www.veldhoef.nl

Gastenformulier

Ons gastenformulier staat op onze website en wij stellen het op prijs als dit thuis al wordt ingevuld.

Bereikbaarheid eigenaar of contactpersoon

 Wij willen altijd een bereikbaar telefoonnummer hebben van de eigenaar, of een bereikbaar contactpersoon waar we mee kunnen overleggen als er iets ernstigs met de hond aan de hand is. Dit telefoonnummer wordt bij het brengen van de hond op het gastenformulier ingevuld.

Sociaal

Om onze mede logees en medewerkers te beschermen richten wij ons tegenwoordig op honden die sociaal zijn. Een voorwaarde hiervoor is dat : vriendelijk is voor hem/haar onbekende mensen.  Uw hond buiten kan spelen met andere honden zonder speciale begeleiding. Ook moet uw hond samen met andere honden binnen kunnen verblijven zonder dat ze elkaar bijten. Wij nemen geen  ongecastreerde reuen meer aan. Uw reu  moet chemisch of volledig gecastreerd zijn en geen voortdurend rijgedrag op andere honden vertonen.

Nieuwe logees of dagopvang

Voordat een hond voor het eerst bij ons op vakantie of voor dagopvang komt vragen we eerst om een keer samen met de baas te komen kennismaken. Dat kan op afspraak op dinsdag en woensdag om 11.00 uur in de ochtend. Deze tijd is speciaal om de al aanwezige honden niet al te veel te storen. Na de kennismaking volgt er een proefdag. Wij kijken of de hond in staat is om bij ons te wennen en of het lukt om met andere honden te spelen. Het is voor de hond ook prettig om te ervaren dat de baas in de namiddag terugkomt om hem/haar weer op te halen. Ook is het voor de baas fijn om te weten dat de proefdag goed is verlopen. Komt uw hond moe maar voldaan thuis dan weet je dat het goed zit. Zo kan de baas met een gerust hart op vakantie gaan. Pas nadat uw hond een proefdag heeft gehad en we zijn er allemaal tevreden over kunnen we over gaan tot een boeking. Het is niet mogelijk om een optie te plaatsen
Bepaalde honden rassen worden niet meer toegelaten. Wij nemen geen  ongecastreerde reuen meer aan. Uw reu  moet chemisch of volledig gecastreerd zijn en geen voortdurend rijgedrag op andere honden vertonen. Voor meer informatie met betrekking tot de honden rassen mag u altijd appen of mailen.

Dagopvang

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag open voor dagopvang. Tijdens reguliere schoolvakanties en feestdagen is er geen dagopvang mogelijk. Voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie. Nieuwjaarsdag, goede vrijdag, eerste en tweede paasdag, koningsdag, hemelvaart weekend, eerste en tweede pinksterdag en kerstmis. Voor dagopvang mag uw hond gebracht worden tussen 07.30 en 9.00 uur en gehaald worden tussen 16.30 en 18.00 uur. Voor dagopvang zijn er strippenkaarten verkrijgbaar. Op een strippenkaart kan de hond 10 x naar de dagopvang komen.

 

Observatie van uw hond

Wij vragen u om ruim voordat u op vakantie gaat uw hond goed te observeren en eventueel voor dat het dier in het pension komt langs de dierenarts te gaan voor eventuele ziektes of ongemakken. Wanneer u vlak voordat u op vakantie gaat naar de dierenarts gaat en een behandeling start is het voor ons moeilijk na te gaan of het dier goede vordering maakt wat gezondheid betreft.

Behandelingen

Als uw hond in ons hondenvakantieverblijf verblijft en behandelt moet worden wilt u er dan rekening mee houden dat uw hond ons minder vertrouwt dan u als eigenaar. Het is voor ons daarom soms moeilijk om bepaalde behandelingen te geven of te doen.

Ziekte

Elke dag controleren we zo goed mogelijk de gezondheid van uw hond.
Het vakantieverblijf behoudt zich het recht toe ten alle tijden diergeneeskundige hulp in te roepen voor uw hond. Kosten voor consult, behandeling en medicatie komen wel voor eigen rekening. Ook rekenen wij kosten voor vervoer naar de dierenarts. Er kan geen schadevergoeding geëist worden voor ziektekosten, of eventueel overlijden van de hond. Het verblijf van uw hond bij ons in pension is ten alle tijden op eigen risico van de eigenaar. Zie voorwaarden Dibevo artikel 12 & 13.

Operatie

Een hond die een operatie heeft gehad mag alleen in het pension komen mits de hechtingen eruit zijn en de wonden compleet genezen zijn. “Ontstekingsgevaar’’
Wanneer uw hond een orthopedische operatie heeft gehad mag de hond pas in het pension komen wanneer het dier volledig  gerevalideerd is.

Medicatie

Mocht uw hond medicatie nodig hebben dan vragen wij u om een duidelijke omschrijving mee te brengen over de dosering en de reden van het medicijn. 

Loopsheid

Het is voor ons niet mogelijk om loopse teven te ontvangen. Loopsheid kan in overleg met de dierenarts gereguleerd worden. Honden zijn 5 weken na de eerste dag van de loopsheid weer welkom. Mocht uw hond toch loops worden tijdens de logeerperiode dan rekenen wij hier extra kosten voor (Zie prijslijst). Mocht er toch een dekking plaatsvinden dan is het risico voor de eigenaar. Evenals de eventuele medische kosten die eraan verbonden zijn.

Diarree   

Om besmetting naar andere honden te voorkomen kunnen we geen honden ontvangen die last hebben van een besmettelijk diarreevirus.

Ontvlooien en ontwormen

Om bij ons een uitbraak van wormen of vlooien te voorkomen vragen wij u voor dat uw hond op vakantie komt de hond te ontwormen en ontvlooien.
Als het blijkt dat de hond niet goed ontvlooit of ontwormd is, heeft ons vakantieverblijf het recht om het dier alsnog te behandelen. Dit ter bescherming van de overige dieren. De kosten hiervan zijn echter wel voor de eigenaar.

Enting, titeren en paspoort

Uw hond dient volledig geënt te zijn en een extra kennelhoest enting te hebben. Naast enten is het tegenwoordig mogelijk om uw hond via een bloedonderzoek te controleren of er voldoende antilichamen in het bloed aanwezig zijn. We noemen dat titeren. Wanneer u door middel van een bloedonderzoek hebt laten contoleren of uw hond voldoende antilichamen in het bloed heeft dan wordt dit bij ons geaccepteerd, mits u hiervan een schriftelijk bewijs kan overleggen. Mocht uw hond niet volledig geënt zijn, of wanneer u geen titer-bewijs heeft, dan wordt uw hond bij ons in pension geweigerd.
Een hond mag alleen bij ons in pension gebracht worden als er een geldig entingsboekje getoond kan worden. Naast de jaarlijkse enting is het verplicht om uw hond te enten tegen kennelhoest. De entingen moeten uiterlijk 14 dagen voordat ze in het pension komen toegediend zijn.

Dieet/Eigen voer

In geval van dieet is het mogelijk om uw eigen voer mee te geven. Het moet dan wel in  afgepaste porties meegegeven worden bakjes/zakjes. 

Puppy’s

Wij zijn van mening dat een pup eerst goed gehecht moet zijn aan de nieuwe eigenaar. Daarom ontvangen wij puppy’s pas vanaf een half jaar.

Stress en oude honden

Wij streven ernaar om het zo relaxed mogelijk te maken voor uw hond bij ons in het pension. Dat neemt niet weg dat uw hond naar het pension brengen stress mee geeft. Honden kunnen hier ziek van worden en voor oudere honden kan dit fataal zijn. U dient hier als eigenaar rekening mee te houden.

Halsbanden

Afgelopen jaren hebben we te maken gehad met enkele boefjes onder de honden. Enkele honden wisten van andere honden hun halsband af te halen en ook nog op te eten. Dit tot schrik van ons en de baasjes. Daarom mogen de honden geen halsband meer dragen in het vakantieverblijf. Wel dient u uw hond aangelijnd bij ons te brengen, als u in de ren bent en het hek dicht zit mogen de halsband en de riem af en kunt u deze mee naar huis nemen.

Annulering

Wij hanteren bij ons geen aanbetaling. Wanneer u de vakantie voor de hond annuleert binnen onderstaande periode zullen er kosten aan verbonden worden.

– Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de eerste dag van de boeking: geen kosten aan verbonden

– Annulering 1 maand tot 2 weken vóór het ingaan van de eerste dag van de boeking: 50% van de verblijfskosten

– Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de eerste dag van de boeking: 100% van de verblijfskosten. (zie artikel 9 van de Dibevo voorwaarden)

 

Eigendomsoverdracht

Het is niet toegestaan dat een hond bij ons verblijft, zonder dat hij een rechtmatige eigenaar heeft. Of dat de hond via derden hier gebracht wordt.  Indien de hond uiterlijk 7 dagen na het verstrijken van de overeengekomen pensionperiode niet is opgehaald, en de eigenaar heeft geen contact  opgenomen, en/of betalingsregeling getroffen, gaat de hond naar het asiel.
De kosten die hiervoor worden gemaakt worden verhaald op de eigenaar.

Betaling

Betaling geschiedt in ieder geval  bij het ophalen van de honden te worden voldaan. Het is bij ons mogelijk om te pinnen, een betaalverzoek of om de betaling contant te voldoen.
De volledige gereserveerde periode moet betaald worden, ook als u uw hond eerder ophaalt of later bij ons brengt dan afgesproken.

 

 Prijzen m.i.v. april            

2023

Hond schofthoogte

Buiten schoolvakanties

Reguliere schoolvakanties, feestdagen en de maanden Juli en Augustus.

Klein  tot 40 cm.

€ 17.75

€ 19.75

Middel 40 tot 60 cm. Incl. honden op kleine poten en grote eters. (bassets)

€ 19.25

€ 21.25

Groot 60+ cm

€ 21.25

€23.25

 

 

 

Dagopvang.

€ 14.00

Niet tijdens schoolvakanties en/of feestdagen

Proefdag.

14.00

Op afspraak.

 

 

 

Begeleiding hond naar dierenarts

€ 30.00

 

Hond die onverhoeds loops wordt tijdens het verblijf

 €7.50 extra per dag vanaf eerste dag loopsheid

 

Annuleringskosten

Annulering 1 maand tot 2 weken vóór het ingaan van de eerste dag van de boeking 50% van de verblijfskosten

Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de eerste dag van de boeking  100% van de verblijfskosten

 

Prijzen worden in principe berekend per 24 uur. Wanneer een hond in de ochtend gebracht wordt en in de middag gehaald wordt aan het eind van de logeerperiode dan rekenen we een dagopvang van € 14.00 extra. Wanneer de hond in de middag gebracht wordt en in de morgen gehaald wordt dat rekenen we daar aan het eind van de logeerperiode een dag en een nacht voor. 

Dibevo

Sinds november 2016 zijn wij aangesloten bij de branche organisatie Dibevo.

Wat is Dibevo? Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector. Dibevo verenigt (en dat is uniek) de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche. Omdat wij als bedrijf lid van deze organisatie zijn gelden naast onze voorwaarden ook de voorwaarden van Dibevo.

Het is een ontzettende verrijking voor ons pension, naast tips en ideeën word ons de meest actuele kennis toegespeeld, en worden er interessante cursussen aangeboden die wij met veel plezier volgen.

Zo weet ons pension zich steeds meer te specialiseren op gebied van honden.